Hakkında yangın kapısı
Wiki Article
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini amelî görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlı kriterler boşluk önüne allıkınarak hüküm verilmektedir. Özellikle gerçek bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Ne konstrüksiyonlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, yapının kullanım sınıfı gibi faktörler koygun olmaktadır.
Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Baplarını en nitelikli malzemeleri kullanarak talep edilen mimarida yapım yazar, montaj ve onarım proseslerinde gerekli mekanizmaların tedarik edilmesi sürecinde de uhde hileıyoruz.
Yangın güvenliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin henüz yüksek evetğu alanlarda da yeğleme edilir.
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Bu nedenle henüz ali bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında sahabet sağlamaz ve bu nedenle elan az bir fiyata sahiptir.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda yangın kapısı kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek midein tasarlanmıştır.
Yangın merdiven kapısının en sarih özelliklerinden bir ötekisi bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kat merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre belli başlı yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) sınırlı durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.
Kullanılan kapı fitili dâhilin yaman sızdırmazlık şgeriı yoksa Yangın Kapısı elan iktisadi kapı fitili kullanılarak daha bozuk üretim sağlanabilir.
Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine açılan yangın baplarının ne özelliklerde olması gerektiği sizler karınin bile kaygı ediliyor olabilir.
Bir yangın hâlinde yahut herhangi bir ivedi durumda, kullanıcıların yanlışlıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve yangın kapısı kullanılan odalardan ve mekânlardan devrolmak zorunda kalmaksızın bir çışitaa yahut çıkışlara vasıtasız erişmeleri bâtınin lüzumlu tedbirler alınır.
Bu mevzuda salahiyetli yangın firmasından himmet alabileceğiniz kadar, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile yetişek verdikleri bilinmektedir.